Toyotarijders vieren 35 jaar Starlet

Precies 35 jaar nadat de allereerste Toyota Starlet in Nederland werd verkocht, zoekt Toyota Nederland de meest bijzondere Starlet van de afgelopen 35 jaar. Tot en met 1 januari 2013 kan iedereen de mooiste foto van zijn (vroegere) Starlet uploaden via facebook.com/ToyotaNederland. Deelnemers maken kans op schitterende prijzen én natuurlijk op een eeuwige sterrenstatus.

 

 

In 2013 is het 35 jaar geleden dat de eerste generatie Toyota Starlet in Nederland werd verkocht. De Starlet was jarenlang de kleinste Toyota en werd de hemel in geprezen om z’n betrouwbaarheid, lage benzineverbruik en praktische gemak. Zo was de neerklapbare achterbank een heuse noviteit in zijn klasse.

Nog altijd 27.000 Starlets op de weg
Tussen 1978 en 1999 werden in Nederland ruim 111.000 Starlets op kenteken gezet. Het model was het populairst in de tweede helft van de jaren tachtig. In 1986 en 1987 gingen 11.000 exemplaren ‘over de toonbank’. Vandaag de dag is de Starlet nog steeds een heuse ster; er rijden er in ons land nog altijd zo’n 27.000 van rond; een kwart van wat ooit op kenteken is gezet!

Toyota zoekt de 10 meest bijzondere Starlets
Voorafgaand aan het 35-jarige jubileum van de Starlet in Nederland, organiseert Toyota Nederland een speciale actie op Facebook: ‘Ranking the Starlet’. Tot en met 1 januari 2013 kan iedereen de mooiste foto van zijn (vroegere) Starlet uploaden via facebook.com/ToyotaNederland – en hem laten beoordelen door andere internetters. Het maakt niet uit of de auto een echte ‘klassieker’ is, of dat de Starlet helemaal gepimpt is. Alle Starlets maken evenveel kans om in de top 10 te komen.

Deelnemers dingen mee naar schitterende prijzen zoals een verwenweekendje weg met de Starlet of een ‘treatment’ waarna de Starlet weer straalt als nooit tevoren. Alle deelnemende Starlets ontvangen natuurlijk sowieso een eeuwige sterrenstatus!

De actie Ranking the Starlet is te vinden op: www.rankingthestarlet.nl

Door webmaster