TACN Info

Wat is de T.A.C.N.?  

Flyer TACN in PDF.

De Toyota Automobiel Club Nederland is dé Toyota-club voor alle Nederlandse en Belgische Toyota-liefhebbers.

Hieronder een globale beschrijving van de activiteiten van de TACN:

 • Het organiseren van 6 tot 8 eigen evenementen per jaar.
 • Het bezoeken van onderlinge meetings van bevriende Toyota-clubs in Nederland, maar ook in het buitenland.
 • Het tenminste vier maal per jaar uitbrengen van ons fraaie en dikke full size en full colour clubblad, geheten: ‘Toyota Clubmagazine’, voorheen ‘Corollarium’.
 • Wij zijn een gezelligheidsvereniging met voor elk-wat-wils; ook kinderen zijn welkom op de evenementen.
 • Wij hebben een grote hoeveelheid know-how in onze vereniging om de eventuele technische probleempjes op te lossen of om zeldzame onderdelen op te zoeken.
 • Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in de wereld van de klassieke autohobby door middel van de publicatie van de ons interessante berichten die wij van de FEHAC toegestuurd krijgen.
 • Wij houden de beschikbaarheid van te koop aangeboden of gevraagde Toyota’s voor u in de gaten, indien u daar een verzoek voor indient. Idem voor onderdelen.
 • Het is mogelijk om uw Toyota of Toyota-onderdelen gratis te adverteren in ons Clubmagazine en ook op deze internetsite.
 • De TACN heeft ook een eigen informatieforum, waarbij u vragen kunt stellen over de meest uiteenlopende onderwerpen; ook het laatste evenementen- en bestuursnieuws staat daar als eerste!

Het begin:

Geschiedenis van de Toyota Automobiel Club Nederland. De TACN is opgericht op 29 november 1992 als Toyota Corolla Club Nederland. Sinds begin 1994 heeft de TACN haar huidige naam en zijn wij officieel een vereniging met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dus in 2012 bestonden wij 20 jaar!!

Doel TACN:
De TACN heeft tot doel oude en klassieke Toyota’s zo lang mogelijk in een zo goed mogelijke staat te houden. De voorkeur gaat in dit verband uit naar de achterwiel aangedreven modellen tot circa 1982. Nieuwere en exclusieve Toyota-modellen zijn natuurlijk ook welkom! Elke enthousiaste Toyota-rijder is natuurlijk altijd van harte welkom.

Aangesloten bij:
De TACN is aangesloten bij of erkend door:

 • FEHAC, de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs.
 • Louwman & Parqui BV, Toyota-distributeur voor Nederland.
 • Kamer van Koophandel & Fabrieken (inschrijvingsnr.: 40005624 te Leeuwarden).
 • Koninklijke Automobiel Club Nederland, KNAC

Lid worden:
De jaarlijkse contributie is slechts € 50 per jaar. Inschrijfgeld is eenmalig € 5. Bij tussentijdse inschrijving geldt een lagere contributie naar rato.

Inschrijven?
Ga dan naar TACN info>> inschrijven om het inschrijfformulier aan te vragen,
uit te printen en op te sturen. Heeft u verder nog vragen? Stuur dan een email.

Stukje Toyotageschiedenis:
In de jaren ’30 zette Toyota (bekend geworden als fabrikant van industriële naaimachines) zijn eerste voorzichtige stappen in de automobielgeschiedenis. Al vóór de tweede wereldoorlog liepen al enkele fraaie modellen van de lopende band. Daarna gingen de ontwikkelingen snel! De grote stijging van modellen en produktie kwam in de jaren ’50 met de modellen Crown, Tiara en Land Cruiser. De jaren ’60 waren de jaren van de grote expansie van Toyota met het begin van de export naar vrijwel alle landen over de gehele wereld. Ook Nederland kwam vrij snel aan de beurt.

Als eerste West-Europese land was Nederland in 1964 één van de pioniers van Toyota. Het begon met de introductie van de Toyota’s Corona en Crown. In 1966 volgde de Corolla, in 1969 de 1000 en Mark II en in 1970 de Carina en de Celica.

Toyota is nu al vele tientallen jaren lang één van de grootste automobielfabrikanten ter wereld met auto’s met de grootste betrouwbaarheid die er maar te vinden is! De oude modellen hebben met hun degelijke en onverwoestbare techniek Toyota gemaakt tot wat het nu is en het loont de moeite om deze oudere modellen voor het nageslacht te bewaren. Uniek en niet iedereen heeft er eentje!!!!!

De herinnering aan deze eerste generaties Toyota’s met hun eigen typisch Japanse vormgeving, willen wij levend houden. Sinds 1992 worden er zelfs Toyota’s (Carina E, Avensis, Corolla) in Engeland gebouwd. Eerder werd de Toyota Hi-Lux Pick-Up al in Duitsland gemaakt in samenwerking met Volkswagen AG die deze Toyota verkocht onder eigen naam, VW Taro. Sinds enige tijd lopen er zelfs Toyota’s in Valenciennes in Frankrijk (Yaris) van de band. Natuurlijk staan er vele Toyotafabrieken over de hele wereld!

Geschiedenis Toyota Automobiel Club Nederland.
In 1992 namen enkele enthousiaste Toyota-liefhebbers het initiatief om een club op te richten voor een Japans (!) merk: de Toyota Corolla Club Nederland. Als snel bleek dat er zeer veel liefhebbers waren die lid wilden worden met andere Toyotamodellen. Dit had als resultaat dat in mei 1994 de naam veranderd werd in Toyota Automobiel Club Nederland met een inschrijving in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Leeuwarden.
Gezelligheid staat altijd centraal bij de TACN, net als het bewonderen van elkaars auto’s en men staat ook altijd voor elkaar klaar.

Wij zien u graag als lid verschijnen bij de TACN! Want een gezamenlijke hobby is de leukste hobby!

Waar wonen de TACN leden? 

Regio Noord:
Rinsumageest, Diever, Nibbixwoud, Andijk, Hoorn, Wolvega, Zwaag, Wervershoof, Leeuwarden, Havelte, Donkerbroek, Tzum, Grijpskerk, Muntendam, Assen, Bovensmilde, Oudeschild, Marum, Bakkeveen, Ravenswoud, Zevenhuizen, Lonneker, Briltil, Wirdum, Ureterp, Zwaagwesteinde, Veendam, Emmeloord, Witmarsum, Zuidlaren, Kommerzijl, Heerenveen, Erica.

Regio West:
Alphen a/d Rijn, Honselersdijk, De Lier, Schipluiden, Den Haag, Wormerveer, Amsterdam, Barendrecht, Rotterdam, Badhoevedorp, ’s-Gravenzande, Amsterdam, Leidschendam, Geervliet, Zwijndrecht, Haarlem, Vlaardingen, Naaldwijk, Mddelsex (GB), Wassenaar, Alkmaar, Oud-Beijerland, Heinenoord, Warmond.

Regio Midden:
Barneveld, Zwolle, Duiven, Nieuwegein, Ter Aar, Elst, Mijdrecht, Schoonhoven, Zegveld, Apeldoorn, Gouda, Zwammerdam, Hattem (Gld.), Utrecht, Zeist, Eerbeek, Heelsum, Almere. Arnhem.

Regio Oost:
Bathmen, Nieuwleusden, Twello, Rolde, Gieten, Westerbroek, Ter Apel, Lageland, Groenlo, Emmen, Losser, Hengelo, Blijham, Barneveld, Terborg, Nijmegen.

Regio Zuid:
Geleen, Rijen, Uden, Wijlre, Heesch, Reuver, Kerkrade, Den Bosch, Volkel, Ritthem, Stevensweert, Heerlen, Boxtel, Kloosterzande, Udenhout, Eindhoven, Hoeven, Goirle, Goes, Krabbendijke, Culemborg, Raamsdonksveer, Nijmegen, Breda, Herkenbosch, Meerssen, Ossenisse, Baarland, Heythuysen, Tilburg, Budel-Dorplein, Heijen, Venray,  Hulten. Hoedekenskerke, Berlicum, Wijhe, Sint Hubert, Sittard, Boxtel, Weert.

België: Mechelen, Vilvoorde, Kapellen, Stabroek, Kalmhout, Zeldegem, Ekeren, Burcht, Hemiksen, Wichelen.

Duitsland: Lübbecke.

Zweden: Ekshärad, Tanumshede.